Qus sudu tortu resepti sovet dövründə ən çox arzulanan tortlardan biri idi. Onu sadəcə almaq mümkün deyildi – yalnız şirniyyat mağazasında böyük növbəyə dayanaraq “almaq”. Bu səhifədə bu tortun reseptini oxuya bilərsiniz.
Qus sudu tortu resepti
İNQREDİENTLƏR
Quş südü tortu / Biskvit üçün:
yumurta - 4 əd.
şəkər - 200 q
vanil şəkər - 1 tsp
un - 160 q + forma hazırlamaq üçün bir az daha
duz - bıçağın ucunda
kalıbı yağlamaq üçün kərə yağı - 10 q
Bezek üçün:
tünd şokolad (minimum 60% kakao) - 150-200 q
kərə yağı - 50 q
Krem üçün:
kartof nişastası - 1 cay qaşığı
içməli su - 180 ml
yumurta - 10 əd.
şəkər - 400 q
vanil şəkər - 3 tsp
süd - 250 ml
kərə yağı - 300 q
jelatin - 40 q
TƏLİMATLAR
Biskvit üçün xəmir hazırlayın - quş südü tortunun əsası. Yaxşı bir kütlə alınana qədər yumurtaları adi və vanil şəkərlə qarışdırıcı ilə çalın.
Unu duz ilə süzün və sulu yumurta kütləsinə hissələrə əlavə edin. Tez qarışdırın. Dərin bir çörək qabını (20x30 sm) yağla yağlayın və un səpin.
Tortun əsası üçün xəmiri qaba tökün və bıçaqla hamarlayın. Qatının hündürlüyü 1 sm olmalıdır.180°C-də 10-15 dəqiqə qızılı rəngə qədər bişirilir.
Tort üçün hazır biskviti tamamilə sərinləyin. Bir gecədə buraxıb nəmli dəsmal ilə örtə bilərsiniz. Sonra quş südlü tortun əsasını 2 qat kəsin.
Quş südü tortu üçün krem hazırlayın. Nişastanı 30 ml su ilə seyreltin (topaqların olmadığından əmin olun). Dərin istiliyədavamlı qabda sarısını 200 q adi şəkər və vanil ilə döyün.
Südü tökün və qarışdırın. Nişasta əlavə edin. Yenidən hərtərəfli qarışdırın. Kasanı isti su banyosuna qoyun və daim qarışdıraraq qalınlaşana qədər bişirin
Kremli tortun qabını istidən çıxarın və tamamilə sərinləyin. Kərə yağı kublara kəsin və otaq temperaturunda 30 dəqiqə buraxın. Sonra soyudulmuş kütləyə əlavə edin və mikserlə çalın.
Jelatin 150 ml su tökün və şişmək üçün 20 dəqiqə buraxın. Sonra isti su banyosunda həll edin. İncə bir ələkdən süzün ki, topaqlar qalmasın.
Quş südü kremi üçün yumurta ağını 200 q şəkərlə sərt zirvələr əmələ gələnə qədər çalın. Sonra çırparkən, bir az soyudulmuş jelatini nazik bir axınla tökün. Krem vahid bir tutarlılıq əldə etməlidir.
Kiçik hissələrdə, davamlı olaraq orta sürətlə mikserlə döyün, əvvəllər hazırlanmış yumurta-yağ kütləsini əlavə edin. Tort üçün krem Quş südü hazırdır.
Müvafiq ölçüdə (tercihen ayrılan) dərin formada bir biskvit təbəqəsi qoyun. Kremi tökün. Diqqətlə ikinci tortla örtün və tortu 5 saat soyuducuya qoyun.
Quş südü tortunun buzlanması üçün şokoladı su banyosunda və ya mikrodalğalı sobada kərə yağı ilə əridin. Tortu qəlibdən ehtiyatla boşqaba köçürün. Qlazurla səpin və 1 saat soyuducuya qoyun.