İNQREDİENTLƏR
böyük yumurta - 3 ədəd.
şəkər - 3-4 yemək qaşığı
kəsmik - 750 q
irmik - 4-5 tsp
rəndələnmiş 1 limonun qabığı
vanil şəkər - 1/2 tsp
böyük alma - 2 ədəd.
kərə yağı - 10 q
çörək qırıntıları - 2 yemək qaşığı
TƏLİMATLAR
Desert üçün inqrediyentləri hazırlayın. Əvvəlcə bir yumurtanın sarısı və ağına bölün. İstifadədən əvvəl sarısını çıxarın. Qalan yumurta və zülalları şəkərlə mikserlə köpüklənənə qədər çalın.
Şirniyyat üçün kəsmiki incə metal ələkdən bir qaba sürtün. İrmik, rəndədən keçirilmiş limon qabığı və vanil şəkərini əlavə edin. Hərtərəfli qarışdırın. Kəsmik kütləsinə şəkərlə döyülmüş yumurta əlavə edin. Yenidən qarışdırın.
Alma yuyun, qurudun və hər birini yarıya bölün. Toxumlarla nüvələri çıxarın. İstəyə görə almaların qabığı soyula bilər. Meyvələri incə dilimlərə kəsin.
Əvvəllər hazırlanmış kəsmik kütləsinin yarısını kərə yağı ilə yağlanmış və çörək qırıntıları ilə səpilmiş bir çörək qabına qoyun. Bir spatula ilə hamarlayın.
Üstünə dilimlənmiş alma, sonra kəsmik kütləsinin ikinci yarısı yayılır. Qalan sarısını yüngülcə döyün və onunla alma desertinin səthini fırçalayın. Bir qaşıq istifadə edərək, bir "dalğa" nümunəsi çəkin. Kəsmikli deserti 180°C-də 40 dəqiqə bişirin.