Səhər kifayət qədər vaxtınız varsa, kəsmikli desert hazırlaya bilərsiniz. Ona alma əlavə edin, daha dadlı və sağlam olacaq.
İNQREDİENTLƏR
4 böyük alma
600 q yağ tərkibi 5-9% olan kəsmik
4 orta yumurta C1
5 xörək qaşığı qəhvəyi şəkər
4 xörək qaşığı irmik + forma vermək üçün daha çox
1 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası
3 xörək qaşığı kərə yağı + forma vermək üçün daha çox
vanil
TƏLİMATLAR
Addım 1
Duxovkani 160°C-yə qədər qızdırın. Dərin bir çörək qabını yağla yağlayın, irmik, sonra 2 xörək qaşığı qəhvəyi şəkər səpin.
Addım 2
Bir qabda kəsmik, yumurta, qalan şəkər, irmik, vanil və ərinmiş yağı qarışdırın. Hamarlanana qədər bir qarışdırıcı ilə doğrayın. Nişasta əlavə edin və qarışdırın.
Addım 3
Almaları dörddə birinə kəsin, nüvəni çıxarın, ətini nazik dilimlərə kəsin. Hazırlanmış qabın altına almaları düzün.
Addım 4
Kəsmik xəmiri almaların üstünə diqqətlə yayın. Xəmirdən hava qabarcıqlarını çıxarmaq və bərabər paylamaq üçün masanın üzərindəki qəlibə vurun. Xəmir qatının qalınlığından asılı olaraq 35-45 dəqiqə bişirin. İsti və ya soyudulmuş şəkildə xidmət edin.