Qonaqları gözləyirsiniz və tez bir desert hazırlamağa tələsirsiniz? Bananli kremli rulet resepti, puf, iştahaaçan, bütün ailə üçün! Banana biskvit ruleti – sadə, lakin təsirli desertin reseptidir ki, onu ailə çay saatına və ya bayram süfrəsinə asan və tez hazırlamaq olar. Rulet üçün kremi istənilən növdə istifadə etmək olar – qaymağı smetanaya əvəz edərək, onu büdcəli edə bilərsiniz.
Murebbeli rulet resepti
İNQREDİENTLƏR
Tərkibi | Miqdarı | Vahidi |
---|---|---|
BİSKVİT ÜÇÜN: | ||
Buğda unu | 1 | stəkan |
Yumurta | 4 | ədəd |
Şəkər | 1 | stəkan |
Soda | 1 | çay qaşığı |
Duz | 0.5 | çay qaşığı |
İÇLİK ÜÇÜN: | ||
Yağlı krem | 200 | ml |
Şəkər tozu | 100 | qr |
Banan | 2 | ədəd |
TƏLİMATLAR
1-ci ADDIM:
Banana biskvit ruleti necə bişirilir? Məhsulları hazırlayın. İlk növbədə, biskvitin həm puf, həm də yumşaq olması üçün bütün məhsullar otaq temperaturunda olmalıdır. Buna görə yumurtaları əvvəlcədən soyuducudan çıxarın. Əgər bunu etməyi unutmusunuzsa, onları 10 dəqiqə isti suda saxlayın.
2-ci ADDIM:
Yumurtaları yaxşıca yuyun və bir qaba vurun. İstifadədən əvvəl yumurtaları yumaq vacibdir, çünki görünüşcə təmiz qabığın üzərində zərərli bakteriyalar ola bilər. Ən yaxşısı, qida məhsulları üçün nəzərdə tutulmuş yuyucu vasitələr və fırça istifadə etməkdir. Yumurtaları mikserlə çırpmağa başlayın, asta-asta içərisinə şəkər əlavə edin. Bütün şəkər əlavə edildikdən sonra, onları pufaq və açıq rəngli kütləyə çevrilənə qədər çırpın.
3-cü ADDIM:
Yumurta kütləsinə unu ələyin, duz və sodanı əlavə edin. Sodanı aktivləşdirmək üçün üzərinə limon suyu və ya stol üksusu damcılayın.
4-cü ADDIM:
Xəmiri silikon spatula ilə qarışdırın - bu, döyülmüş kütlə ilə daha nəzakətlə işləyir, çırpma zamanı əmələ gələn hava kabarcıqlarını dağıtmır. Xəmir qalın və axıcı olmalıdır.
5-ci ADDIM:
Bişirmə kağızı ilə örtülmüş çörəkçilik qabına xəmiri tökün. Mənim çörəkçilik qabım 40x30 sm ölçüdədir və bu ölçü üçün xəmir bir az az gəldi. Xəmiri spatula ilə bərabər şəkildə yayın.
6-cı ADDIM:
Sobanı 180°С dərəcəyə qədər qızdırın. Biskviti qızarana qədər 20-30 dəqiqə, onun ölçüsünə və sobanızın xüsusiyyətlərinə bağlı olaraq bişirin.
7-ci ADDIM:
İsti biskviti dərhal təmiz bir dəsmalla birlikdə kağızı üzərində çevirin. Kağızı diqqətlə çıxarın. Biskviti uzun tərəfindən rulet şəklində bükün, onu dəsmalla birlikdə sarın. Tamamilə soyuyana qədər bu vəziyyətdə saxlayın.
8-ci ADDIM:
İçliyi hazırlayın. İçlik üçün lazım olan məhsulları hazırlayın. Çox yağlı və keyfiyyətli qaymaq seçin, yağlılıq dərəcəsi ən azı 30% olmalıdır. Qaymaqları döymək üçün şəkər tozunu üstünlük vermək daha yaxşıdır. Qaymaq tez döyülür və şəkər eriyə bilməyə bilər. Bananları yetişmiş, lakin möhkəm götürün.
9-cu ADDIM:
Qaymağı mikserlə şəkər tozu ilə döyün. Tozu asta-asta əlavə edin, qaymaq artıq bir qədər döyüldükdə (qaymağın üzərində mikserdən yumşaq piklər qalacaq). Əgər şəkər tozunu birdən-birə və ya qaymağı döyməyə başlamazdan əvvəl əlavə etsəniz, qaymaq döyülməyə bilər. Onları qalın və sabit kütləyə qədər döyün.
10-cu ADDIM:
Bu müddət ərzində rulet soyuyacaq. Onu dəsmaldan azad edin. Biskvit rulet formasında qalacaq.
11-ci ADDIM:
Ruleti döyülmüş qaymaqla çəkin. Bir kənarına təmizlənmiş bananları qoyun. Hər birini üç hissəyə bölün və parçaları çevirin ki, banan bükülməyə, düz qalsın. Ruleti diqqətlə bükün, içliyi içəri qatlayaraq.
12-ci ADDIM:
Hazır ruletin qeyri-bərabər kənarlarını kəsin. Onu öz zövqünüzə uyğun bəzəyin. Mən ruleti şəkər tozu ilə səpdim və təzə çiyələk əlavə etdim.
13-cü ADDIM:
Ruleti bir neçə saatlıq soyuducuya qoyun ki, krem biskviti yaxşı sırıtsın. Sonra onu süfrəyə verin. Nuş olsun!