Qozlu rulet hazırlamaq üçün peşəkar resept: Ev şəraitində hər hansı bir xəmir bazası üzərində hazırlana biləcək bu qozlu rulet resepti, istənilən ölçüdə rulet formalaşdırmağa imkan verir. Siz də qozlu rulet hazırlamağın incəliklərini öyrənmək istəyirsinizmi? Proses son dərəcə sadədir! Bu reseptə əsasən, xəmir son dərəcə yumşaq və qıtır olur, qoz doldurması isə məhsula xüsusi bir ləzzət və aroma qatır. Qozlu rulet, qonaqlarınızı təəccübləndirmək üçün əla bir seçimdir. Bu rulet üçün xəmirin resepti müxtəlif ola bilər, və nəticədə hər iki variantda da məhsul lezzetli alınacaq.
Qozlu rulet resepti
İNQREDİENTLƏR
Tərkibi | Miqdarı | Vahidi |
---|---|---|
Üzərini çəkmək üçün yumurta sarısı | 1 | ədəd |
XƏMİR ÜÇÜN: | ||
Kərə yağı | 180 | qr |
Smetana (20%) | 1 | stəkan |
Buğda unu | 300 | qr |
Toyuq yumurtası | 2 | ədəd |
Şəkər | 150 | qr |
Duz | 2 | qr |
Qabartma tozu | 0.5 | çay qaşığı |
İÇLİK ÜÇÜN: | ||
Kərə yağı | 50 | qr |
Şəkər | 50 | qr |
Qoz | 150 | qr |
TƏLİMATLAR
1-Cİ ADDIM:
Qozlu rulet necə bişirilir? Lazım olan bütün maddələri hazırlayın. Şirniyyat xəmiri necə yoğrulur? Soyuducuda saxlanılan bütün maddələr əvvəlcədən (2-3 saat əvvəl) çıxarılmalıdır ki, otaq temperaturunda olsunlar. Dərin bir qab götürün, içərisinə smetana və yumşalmış kərə yağı qoyun.
2-Cİ ADDIM:
Şəkər və dad balansı üçün bir çimdik duz əlavə edin. Maddələri əl çırpıcısı və ya mikser köməyi ilə qarışdırın.
3-CÜ ADDIM:
Qaba iki ədəd toyuq yumurtası vurun, maddələri yenidən birləşənə qədər qarışdırın. Yumurtaları istifadə etməzdən əvvəl ilıq suda soda ilə yuyun, çünki onların səthində zərərli bakteriyalar ola bilər.
4-CÜ ADDIM:
Buğda ununu ələkdən keçirin, unla birlikdə qabartma tozunu əlavə edin, quru maddələri qarışdırın və maye qarışıma əlavə edin. Unu birdən-birə deyil, kiçik hissələrlə əlavə edərək qarışdırın. Qalın xəmir əldə etməlisiniz ki, asanlıqla top halına gəlsin. Lazım olandan az və ya çox un istifadə edilə bilər, xəmirin istədiyiniz konsistensiyasına uyğun olaraq tənzimləyin.
5-Cİ ADDIM:
Daha sonra xəmiri un səpilmiş iş üzərinə qoyun və elastik, hamar bir xəmir yoğurun. Belə bir xəmiri uzun müddət yoğurmaq olmaz, çünki o, bişdikdən sonra sərt və dadı olmayan ola bilər. Əsas məqsəd xəmiri yumşaq, sıx bir top halına gətirməkdir. Xəmiri qida plyonkasına bükün və yarım saat soyuducuda saxlayın.
6-CI ADDIM:
Qozlu rulet üçün doldurma necə hazırlanır? Qozları götürün, yuyun və mikrodalğalı sobada və ya quruda qızardılmış tavada qurudun.
7-Cİ ADDIM:
Qozları iri dənələrə qədər əzin. Bunun üçün blender, qəhvə öğüdücüsü və ya adi səki istifadə edilə bilər. Yumşalmış kərə yağı, şəkər və istəyə bağlı olaraq bir çimdik vanilini əzilmiş qozlara əlavə edin. Maddələri qaşıq və ya təmiz əllərlə vahid konsistensiya əldə edənə qədər qarışdırın və beləliklə, rulet üçün qozlu doldurma hazırdır.
8-Cİ ADDIM:
Hazır xəmiri soyuducudan çıxarın. Onu üç hissəyə bölmək və üç kiçik rulet və ya öz istəyinizə uyğun olaraq bir böyük rulet hazırlamaq mümkündür. Xəmiri təxminən 0,5 santimetr qalınlığında incə bir qat halına yayın.
9-CU ADDIM:
Qozlu doldurmanı xəmirin üzərinə yayın və qaşıqla bərabər bir qat halına gətirin.
10-CU ADDIM:
Xəmiri doldurma ilə birlikdə rulet şəklində bükün, ruletin uclarını diqqətlə bağlayın. Onu yağlanmış və ya yağ kağızı ilə örtülmüş soba qabına, birləşmə yerini aşağıya qoyaraq yerləşdirin.
11-Cİ ADDIM:
Sobanı 180 dərəcəyə qədər qızdırın. İstəyə bağlı olaraq, şirniyyat ruletinin üzərinə çəngəl köməyi ilə naxış çəkə və üstünü döyülmüş yumurta sarısı ilə yağlayın. Ruleti təxminən 30 dəqiqə bişirin. Bişirmə vaxtı təxmini göstərilir, sobanızın xüsusiyyətlərinə uyğun olaraq tənzimləyin. Soyudulmuş evdə hazırlanmış qozlu ruleti porsiyonlara bölün və çayla birlikdə təqdim edin. Nuş olsun!