İNQREDİENTLƏR
kərə yağı - 80 q
şəkər tozu - 3 xörək qaşığı
pancake unu - 80 q
şəkər - 80 q
südlü şokolad - 80 q
yumurta - 2 əd
Şokolad şirəsi üçün:
yağ tərkibi 35% - 50 ml olan krem
ani qəhvə - 1 xörək qaşığı
südlü şokolad - 125 q
TƏLİMATLAR
Muffinlər üçün frosting hazırlayın. Şokoladı parçalara ayırın, istiliyədavamlı bir qaba qoyun və aşağı qaynar su ilə uyğun diametrli bir tencere qoyun. Şokolad tamamilə əriyənə qədər bişirin. İstidən çıxarın, krem əlavə edin, hazır qəhvə əlavə edin, qarışdırın. Soyudun.
Muffin xəmiri hazırlayın. Şokoladı az qaynayan suda əridin, kərə yağı əlavə edib qarışdırın.
İstidən çıxarın, bir az sərinləyin və şəkər əlavə edin. Yumurtaları yüngülcə döyün. Davamlı olaraq çırpın, şokoladlı qarışığa tökün. Tədricən unu əlavə edin və hamar bir elastik xəmir yoğurun.
Silikon muffin qablarını su ilə səpin. Hər qəlibə bir çay qaşığı şokolad kremi qoyun.
Duxovkanı 180°C-yə qədər qızdırın. Muffin xəmirini hər bir qəlibdə kremin üzərinə yayın. 23-25 dəqiqə bişirin.
Muffin qablarını Soba rəfinin üzərinə yerləşdirin və hələ isti ikən qalan dondurmanı fırçalayın. Bir az sərinləyin və üzərinə şəkər tozu səpin.