Albalı desertlərinin hazırlanmasında ən vacib şey albalıdan toxumları çıxaranı tapmaqdır. Unun olmaması tortu aşağı kalorili etmir. Fındıq və şokolad çubuğu kaloriləri yüksək saxlayır.
əvvəlki yazı
Albalı desertlərinin hazırlanmasında ən vacib şey albalıdan toxumları çıxaranı tapmaqdır. Unun olmaması tortu aşağı kalorili etmir. Fındıq və şokolad çubuğu kaloriləri yüksək saxlayır.
Gilasları yuyun, qurudun, çuxurları çıxarın.
Fırını 180 dərəcəyə qədər qızdırın.
Fındıqları yuyun, tavada qurudun və qəhvə dəyirmanında çox incə doğrayın.
Şokoladı qaba sürtgəcdən keçirin. Albalı, konyak və şokoladın klassik kombinasiyasına uyğunlaşdırmaq üçün konyaklı tünd şokolad elde edin.
Ağları sarıdan ayırın, sarıları kərə yağı kütləsinə əlavə edin və ağları ayrı-ayrılıqda sıx bir köpük halına gətirin.
Kərə yağı kütləsinə qoz-fındıq və şokolad əlavə edin, mikserlə yaxşıca qarışdırın, sonra döyülmüş yumurta ağlarını yumşaq bir şəkildə qatlayın.
26-28 sm diametrli çıxarıla bilən formanı yağla yağlayın və içinə xəmiri qoyun. Üzərinə albalıları yumşaq bir şəkildə düzün və xəmirə yüngülcə basdırın.
Tortu sobanın ortasında 1 saat 10 dəqiqə bişirin.
Pişirmə vaxtını sobanıza uyğun tənzimləyin. Pastanın hazırlığını taxta çubuqla yoxlamaq işləməyəcək, çünki bu pasta yaş kateqoriyasına aiddir.
Tortu söndürülmüş sobada 10-15 dəqiqə buraxın, sonra çıxarın və qəlibdə soyumağa qoyun. Keks tam soyuduqda şokolad tərəflərinə zərər vermədən onu qəlibdən asanlıqla çıxara bilərsiniz
İndi tort hazırdı, amma unutmayın ki, ertəsi gün xüsusilə dadlı olacaq.